ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g - EWALD
Opis
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
SPOSÓB UŻYCIA
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4000147002819
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 360
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
Producent - nazwa i adres: EWALD-GELATINE GMBH, MEDDERSHEIMER STRAßE 50, 55566 BAD SOBERNHEIM
Dodatkowe informacje o produkcie
Pochodzenie składników | Niemcy |
Min. termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj producenta | Niemcy |
BIO | TAK |
Wegetariański | NIE |
Wegański | NIE |
Bez glutenu | NIE |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.