
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Dżemy i marmolady
Dżemy i marmolady to popularne przetwory, które wykorzystywać można na wiele sposobów. Doskonale smakują zarówno solo, jak i na kanapce. Z powodzeniem wykorzystywać można je także podczas przyrządzania różnego rodzaju wypieków i deserów. W bogatym asortymencie naszego sklepu internetowego znaleźć można rozmaite wyroby tego typu o różnych smakach. Czym różnią się od siebie? Jeżeli chodzi o dżem, jest on pozyskiwany z całych lub rozdrobnionych owoców, które gotuje się w cukrze lub syropie. Zawiera on więcej cukru niż marmolada, co związane jest z tym, że czas jego gotowania jest krótszy. Do produkcji dżemu wykorzystywać można niemalże wszystkie owoce, pod warunkiem, że są one świeże i niesfermentowane. I tak, aby uzyskać 100 g dżemu, niezbędne jest co najmniej 35 g danego surowca. Jeśli jest jednak zbyt rzadki, dodawane są do niego substancje zagęszczające. Dżem to znakomity dodatek do rogalików, ciasteczek czy naleśników.



