
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Pyszne marmolady
Jeżeli chodzi o marmoladę, z wyglądu oraz konsystencji jest zbliżona do musu i nie widać w niej kawałków owoców. Tego typu przetwory uzyskuje się w wyniku gotowania owoców wraz z odpowiednią ilością cukru. Jego ilość stanowi tutaj ponad połowę łącznej masy składników. Jakość marmolady jest zależna od długości gotowania. Im proces ten jest krótszy, tym lepiej. Wyróżnić można marmolady twarde, zawierające co najmniej 110 g owoców na 100 g produktu oraz miękkie, w składzie których znajduje się minimum 80 g owoców na 100 g produktu. Ze względu na zawartość cukru oraz specyficzną konsystencję marmolada jest w znacznej części przypadków wykorzystywana do przyrządzania słodkich wypieków.