
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO













Zdrowe kremy i masła orzechowe
Ciekawym rozwiązaniem dla wegan może być natomiast tak zwana wegańska Nutella, czyli krem, w skład którego wchodzi awokado, kakao, miód oraz olej kokosowy. Równie ciekawie smakuje Nutella ze śliwek, kakao i cukru wanilinowego. Do kategorii, jaką są kremy, zalicza się także masło orzechowe. Stanowi ono połączenie doskonałego smaku oraz właściwości zdrowotnych. Jak wybrać idealne masło orzechowe? Przed zakupem należy upewnić się, że dany produkt zawiera co najmniej 90% orzechów. Pozostałe 10% w większości przypadków stanowią cukier oraz sól. Masło orzechowe przyrządza się na bazie orzechów arachidowych, które są prażone w temperaturze powyżej 200 stopni Celsjusza. Dlaczego warto już dziś włączyć je do swojej diety? Zawiera między innymi witaminy z grupy B, witaminę E, niacynę, kwas foliowy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Masło orzechowe dostępne jest w różnych wersjach. Ciekawą alternatywą dla jego klasycznej wersji przyrządzanej na bazie orzechów arachidowych może być masło migdałowe. Jego cechą charakterystyczną jest bardzo wysoka zawartość białka. W 100 gramach takiego produktu znajduje się go 2 razy więcej niż w mleku. Godnymi polecenia kremami są również masło orzechowe z nerkowców, orzechów włoskich czy orzechów brazylijskich. Do wyboru mamy zatem wiele różnorodnych i zdrowych kremów.