
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Sosy sojowe – bez sztucznych aromatów i dodatków
Jeśli lubisz orientalne smaki, na pewno podczas gotowania często używasz sosu sojowego, który wyróżnia się specyficznym, bardzo ciekawym aromatem. W naszym sklepie kupisz jego różne odmiany, przygotowane z naturalnych składników. Przekładają się one na korzystne właściwości, a także na świetne walory smakowe.
Sos sojowy – jasny czy ciemny?
Żeby cieszyć się orientalną kuchnią, wcale nie trzeba silić się na wykorzystanie wymyślnych, chemicznych dodatków, które niepotrzebnie zaburzają odbiór gotowych dań. Doskonale zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego u nas zakupisz sos sojowy przygotowany wyłącznie na bazie naturalnych składników.
Co ważne, jest on dostępny w kilku wersjach, dzięki czemu bez trudu znajdziesz u nas coś, co spełni wszystkie Twoje wymagania. Co ważne, wybór jest bardzo szeroki, dlatego zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą. Dostępny do zakupu jest zarówno sos sojowy ciemny, jak i jasny. Może być rybny bądź bezrybny, w zależności do Twojej diety.
Do tego dochodzą mieszanki bezglutenowe, wyróżniające się grzybowym smakiem, wędzone i z obniżoną zawartością soli. Wszystkie sosy dostarczane są w wygodnych pojemnikach, które ułatwiają dozowanie. Dzięki temu w prosty i szybki sposób odmierzysz ilość sosu wymaganą do konkretnego dania lub przekąski.
Kiedy warto stosować sos sojowy?
Cieszy się on sporym uznaniem przede wszystkim wśród miłośników kuchni azjatyckiej, a także wszystkich osób lubiących charakterystyczny, słonawy smak. Sos sojowy z powodzeniem może być używany w zastępstwie wielu przypraw – zarówno tych w proszku, jak i w płynie.
Co najważniejsze, pasuje on do wielu potraw. Nie tylko tych chińskich, japońskich czy też pochodzących z innych azjatyckich krajów. Warto dodać go do ryb, makaronów, zup, warzyw, sałatek i wielu innych dań na ciepło. Zwłaszcza tych przygotowanych na patelni typu wok. Zapewnia on specyficzny, bardzo wyrazisty smak, którego nie można pomylić z niczym innym. Sprawi, że gotowe potrawy nabiorą zupełnie nowego charakteru.
Warto nadmienić, że sos sojowy jest dodatkiem bardzo zdrowym. Nie zawiera dużych ilości tłuszczy i cukrów. Mowa tu zwłaszcza o wersjach BIO, które znajdziesz w naszym sklepie. Nie psuje się przy tym szybko, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, aby używać go okazjonalnie, wyłącznie do wybranych dań. Bardzo szeroka i zróżnicowana oferta zdecydowanie ułatwia wybór – zachęcamy więc do porównywania dostępnych sosów, jak również do tworzenia własnych zestawów na każdą okazję.