Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Sosy sojowe – bez sztucznych aromatów i dodatków
Jeśli lubisz orientalne smaki, na pewno podczas gotowania często używasz sosu sojowego, który wyróżnia się specyficznym, bardzo ciekawym aromatem. W naszym sklepie kupisz jego różne odmiany, przygotowane z naturalnych składników. Przekładają się one na korzystne właściwości, a także na świetne walory smakowe.
Sos sojowy – jasny czy ciemny?
Żeby cieszyć się orientalną kuchnią, wcale nie trzeba silić się na wykorzystanie wymyślnych, chemicznych dodatków, które niepotrzebnie zaburzają odbiór gotowych dań. Doskonale zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego u nas zakupisz sos sojowy przygotowany wyłącznie na bazie naturalnych składników.
Co ważne, jest on dostępny w kilku wersjach, dzięki czemu bez trudu znajdziesz u nas coś, co spełni wszystkie Twoje wymagania. Co ważne, wybór jest bardzo szeroki, dlatego zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą. Dostępny do zakupu jest zarówno sos sojowy ciemny, jak i jasny. Może być rybny bądź bezrybny, w zależności do Twojej diety.
Do tego dochodzą mieszanki bezglutenowe, wyróżniające się grzybowym smakiem, wędzone i z obniżoną zawartością soli. Wszystkie sosy dostarczane są w wygodnych pojemnikach, które ułatwiają dozowanie. Dzięki temu w prosty i szybki sposób odmierzysz ilość sosu wymaganą do konkretnego dania lub przekąski.
Kiedy warto stosować sos sojowy?
Cieszy się on sporym uznaniem przede wszystkim wśród miłośników kuchni azjatyckiej, a także wszystkich osób lubiących charakterystyczny, słonawy smak. Sos sojowy z powodzeniem może być używany w zastępstwie wielu przypraw – zarówno tych w proszku, jak i w płynie.
Co najważniejsze, pasuje on do wielu potraw. Nie tylko tych chińskich, japońskich czy też pochodzących z innych azjatyckich krajów. Warto dodać go do ryb, makaronów, zup, warzyw, sałatek i wielu innych dań na ciepło. Zwłaszcza tych przygotowanych na patelni typu wok. Zapewnia on specyficzny, bardzo wyrazisty smak, którego nie można pomylić z niczym innym. Sprawi, że gotowe potrawy nabiorą zupełnie nowego charakteru.
Warto nadmienić, że sos sojowy jest dodatkiem bardzo zdrowym. Nie zawiera dużych ilości tłuszczy i cukrów. Mowa tu zwłaszcza o wersjach BIO, które znajdziesz w naszym sklepie. Nie psuje się przy tym szybko, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, aby używać go okazjonalnie, wyłącznie do wybranych dań. Bardzo szeroka i zróżnicowana oferta zdecydowanie ułatwia wybór – zachęcamy więc do porównywania dostępnych sosów, jak również do tworzenia własnych zestawów na każdą okazję.