
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Sól himalajska w różnych odmianach
Nasz sklep internetowy zapewnia dostęp do najczystszej i najzdrowszej soli na świecie. Jej odmiana himalajska pochodzi z Pakistanu – na ludzki organizm oddziałuje w znacznie mniejszym stopniu niż standardowa sól kuchenna. Co więcej, za sprawą swojego bogatego składu, może być wykorzystywana na wiele różnych sposobów.








Sól himalajska – zdrowsza alternatywa
Nie da się ukryć, że sól w większości domostw jest wykorzystywana jako podstawowy składnik do gotowania. Przyprawia się nią ziemniaki, mięsa, sałatki, ryby, warzywa i wiele innych produktów. Spożywanie jej w nadmiarze może być bardzo groźne dla zdrowia, dlatego warto szukać alternatyw.
Jedną z nich może być sól himalajska, która w naszym sklepie występuje w różnych odmianach. Jest ona pozbawiona wielu zanieczyszczeń, a dodatkowo zawiera aż 84 minerały, które są korzystne dla organizmu. Poza sodem, składa się ona między innymi z potasu, wapnia, magnezu, cynku czy też żelaza.
Sól himalajska bardzo dobrze sprawdza się w kuchni, ale nie tylko. Niektórych jej odmian można użyć również do inhalacji dróg oddechowych, płukania gardła, przygotowywania kąpieli leczniczych (sól gruba), a także jako dodatek do czystej wody. Działa bowiem oczyszczająco, pozytywnie wpływając na układ pokarmowy.
Jaką sól himalajską wybrać?
W katalogu znajduje się kilka odmian tego produktu. Wszystko po to, aby umożliwić Ci swobodny wybór, zgodny z indywidualnymi wymaganiami i potrzebami.
Na co możesz się zdecydować? W ofercie dostępna jest między innymi standardowa sól himalajska różowa, która pochodzi z miejsca po dawnym oceanie. Dobrym wyborem okaże się również sól czarna, wydobywana w kopalniach
Sól himalajska czarna cieszy się dobrymi opiniami zwłaszcza wśród wegetarian i wegan. Dodają ją między innym do sałatek, warzyw, a także kanapek. Oczywiście można użyć również podczas przygotowywania dań mięsnych. To jednak nie wszystko, ponieważ proponujemy także specjalną sól himalajską z dodatkiem przypraw. Wszystko zamknięte w wygodnym młynku.