Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Sól himalajska w różnych odmianach
Nasz sklep internetowy zapewnia dostęp do najczystszej i najzdrowszej soli na świecie. Jej odmiana himalajska pochodzi z Pakistanu – na ludzki organizm oddziałuje w znacznie mniejszym stopniu niż standardowa sól kuchenna. Co więcej, za sprawą swojego bogatego składu, może być wykorzystywana na wiele różnych sposobów.
Sól himalajska – zdrowsza alternatywa
Nie da się ukryć, że sól w większości domostw jest wykorzystywana jako podstawowy składnik do gotowania. Przyprawia się nią ziemniaki, mięsa, sałatki, ryby, warzywa i wiele innych produktów. Spożywanie jej w nadmiarze może być bardzo groźne dla zdrowia, dlatego warto szukać alternatyw.
Jedną z nich może być sól himalajska, która w naszym sklepie występuje w różnych odmianach. Jest ona pozbawiona wielu zanieczyszczeń, a dodatkowo zawiera aż 84 minerały, które są korzystne dla organizmu. Poza sodem, składa się ona między innymi z potasu, wapnia, magnezu, cynku czy też żelaza.
Sól himalajska bardzo dobrze sprawdza się w kuchni, ale nie tylko. Niektórych jej odmian można użyć również do inhalacji dróg oddechowych, płukania gardła, przygotowywania kąpieli leczniczych (sól gruba), a także jako dodatek do czystej wody. Działa bowiem oczyszczająco, pozytywnie wpływając na układ pokarmowy.
Jaką sól himalajską wybrać?
W katalogu znajduje się kilka odmian tego produktu. Wszystko po to, aby umożliwić Ci swobodny wybór, zgodny z indywidualnymi wymaganiami i potrzebami.
Na co możesz się zdecydować? W ofercie dostępna jest między innymi standardowa sól himalajska różowa, która pochodzi z miejsca po dawnym oceanie. Dobrym wyborem okaże się również sól czarna, wydobywana w kopalniach
Sól himalajska czarna cieszy się dobrymi opiniami zwłaszcza wśród wegetarian i wegan. Dodają ją między innym do sałatek, warzyw, a także kanapek. Oczywiście można użyć również podczas przygotowywania dań mięsnych. To jednak nie wszystko, ponieważ proponujemy także specjalną sól himalajską z dodatkiem przypraw. Wszystko zamknięte w wygodnym młynku.