KAWA MIELONA ARABICA/ROBUSTA CIEMNO PALONA FAIR TRADE BIO 250 g - OXFAM
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczne ziarna kawy arabica i robusta. Minimum 85 % ziaren kawy arabica.
Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade. Ogółem 100 %.
OPIS
Kawa dla miłośników mocnego espresso. Kraj pochodzenia kawy: Uganda, Peru, Demokratyczna Republika Konga.
Ziarna kaw ciemno palonych są ciemnobrązowe, a czasem nawet prawie czarne. Ciemne palenie kawy nadaje jej gorzkawy, czekoladowy smak. W porównaniu do kaw jasno palonych oryginalne nuty smakowe kawy zastępowane są głębią uzyskaną poprzez wypalanie.
Kawa pod espresso jest zazwyczaj ciemno palona i ma dosyć gorzki smak. To dlatego espresso stało się bazą dla kaw z dużą ilością cukru i MLEKA np. Latte.
Stopień wypalenia - 3/3
Intensywność - 5/5
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu
Dodatkowe informacje o produkcie
BIO | TAK |
Wegetariański | TAK |
Wegański | TAK |
Bez glutenu | TAK |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.