
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Siemię lniane to ziarenka o wielu właściwościach, wykorzystywanych w kuchni i w kosmetyce. Sięgają po nie zwolennicy naturalnych rozwiązań, zarówno w formie mielonej, jak i całych nasion. W naszym sklepie znajdziesz len mielony i niemielony, len brązowy i złoty.






Dlaczego warto mieć w domu siemię lniane?
Nasiona lnu są źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3, błonnika, cennych witamin i minerałów. Ze względu na pozytywne działanie na organizm i ciekawy smak, możesz dosypywać siemię lniane mielone lub w ziarenkach do owsianki, wypiekanego chleba lub koktajli.
Kisiel z siemienia polecany jest przy problemach gastrycznych: działa osłonowo, wyścielając śluzówkę żołądka. Taki kleik można podawać również psom, najpierw oddzielając go od ziaren.
Siemię lniane do picia lub jedzenia ma wiele zalet, jednak wspomnijmy też o zastosowaniu kosmetycznym. Ekstrakty i oleje z lnu wykorzystywane są w recepturach kosmetyków naturalnych, a ze zwykłych ziaren możemy samodzielnie stworzyć maseczki na włosy lub twarz. Wystarczy zagotować łyżkę nasion w szklance wody i wykorzystać sam żel.