Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Jedną z najpopularniejszych kasz w ostatnich latach jest kasza jaglana. Bezglutenowa z natury, zawierająca szereg witamin i minerałów, wybierana jest przez osoby dbające o zdrowie i urozmaicenie diety.
Kasza jaglana ekspandowana i do gotowania
Powstaje z prosa, może być spożywana na wiele sposobów. Kasza jaglana na obiad, na kolację i na śniadanie sprawdzi się zarówno w wersji słonej, jak i słodkiej. Zastępuje ziemniaki i ryż w daniach mięsnych i jarskich. Służy do przygotowania jaglanki z mlekiem i dodatkami. Może być bazą do sporządzenia wegetariańskich kotletów lub deserowych budyniów.
Możesz przygotować kaszę jaglaną na sypko lub gotować ją dłużej i pozwolić jej wsiąknąć wodę, aby stała się gęsta.
Przydaje się jako uzupełnienie diety bezglutenowej, odchudzającej i uzupełniającej żelazo. Dzięki dużej zawartości krzemu wpływa m.in. na piękno włosów i paznokci. Jako jedyna kasza ma odczyn zasadowy, dzięki czemu odkwasza organizm. Wśród jej zalet wymienia się również m.in. lekkostrawność, obniżanie poziomu stresu dzięki tryptofanowi czy poprawę koncentracji dzięki lecytynie.