FIT OR SWEET

Czy to możliwe, żeby makaron prawie w ogóle nie miał kalorii? Konjac makaron to tradycyjny, znany od wieków produkt azjatycki. W Polsce pojawił się jako wsparcie dla osób będących na różnych dietach, m.in. niskokalorycznej, niskowęglowodanowej lub ketogenicznej. Jest odpowiedni również dla wegan.

 

Makaron konjac - jak smakuje i z czego jest zrobiony?

Ten ciekawy produkt pomoże Ci zaspokoić ochotę na klasyczny makaron, jeśli nie możesz sobie na to pozwolić. Nie ma szczególnych walorów smakowych, ale wchłania aromat innych składników dania. Wymieszany z ulubionymi przyprawami ułatwi Ci przestrzeganie diety. Dzięki różnym kształtom możesz odtwarzać smak wielu dań - przybiera m.in. kształt spaghetti oraz ryżu.

 

Z czego produkowany jest makaron konjac? Skład to woda i mąka konjac wytwarzana z rośliny wykorzystywanej zarówno w kuchni, jak i w medycynie azjatyckiej. Nasze makarony zawierają też błonnik owsiany pozbawiony glutenu.

 

Przygotowanie tego beztłuszczowego i bezcukrowego specjału jest bardzo szybkie. Wystarczy go odsączyć i przepłukać; można też krótko gotować lub podsmażyć.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium