FIT OR SWEET
Kategorie
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Czerwona soczewica — czym jest, jakie są jej właściwości i jak ją jeść? 0

Soczewica jest jedną z pięciu głównych roślin strączkowych produkowanych na świecie, a jej roczna produkcja wynosi około 4,5 miliona ton. Przy takiej ilości, trudno, żeby nie znalazła się w Twojej kuchni. A jednak wiele osób wciąż nie docenia tego wartościowego produktu. Czerwona soczewica jest doskonałym źródłem białka, a przy tym zawiera mało tłuszczu, a odpowiednio przygotowana cechuje się wyrazistym orzechowym aromatem. Ponadto to dostarcza szereg składników mineralnych, a także wiele wartościowych składników bioaktywnych. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć ją do codziennej diety!

czytaj całość »
Jedzenie przetworzone — co tracisz, jedząc gotowe jedzenie? 0

W dzisiejszych czasach wysokoprzetworzone produkty spożywcze są powszechnie obecne na sklepowych półkach. Wraz z postępem technologii, producenci żywności stosują coraz to nowsze metody obróbki żywności w celu modyfikacji właściwości jedzenia. Czy jest się czego obawiać?

W tym artykule dowiesz się, co tak naprawdę stoi za pojęciem „żywności przetworzonej”, po co przetwarza się żywność i czy żywność przetworzona może być niebezpieczna dla zdrowia. Czytaj uważnie!

czytaj całość »
Właściwości mąki migdałowej 0

Mąka migdałowa to nic innego jak zmielone migdały, które są pełne cennych składników odżywczych. Mąka z migdałów znajduje zastosowanie w kulinariach, a przede wszystkim w  przygotowaniu zdrowszych alternatyw deserów. Jakie są właściwości mąki migdałowej, gdzie kupić mąkę migdałową? Odpowiedzi na pytania znajdziesz w poniższym artykule.

czytaj całość »
Jakie owoce kupować zimą? 0

Owoce powinny być codziennym elementem jadłospisu każdej osoby, której zależy na dobrze zbilansowanej diecie i zachowaniu pełni zdrowia. Nie da się jednak ukryć, że w okresie zimowym większość owoców nie zachęca do wprowadzania ich do swoich posiłków.

Niewielkie rozmiary, mało estetyczny wygląd, a do tego bardzo wysokie ceny z pewnością nie sprzyjają wrzucaniu owoców do koszyka podczas robienia zakupów.

My jednak mamy na to sposób. Zobacz jakie owoce kupować zimą, żeby z ochotą włączać je w codzienne posiłki, a przy tym nie zbankrutować.

czytaj całość »
Jakie przetwory na zimę z warzyw? 0

Zima to czas, w którym dostęp do wysokiej jakości świeżych warzyw jest utrudniony. Mimo to czas ten jest wyjątkowy, ponieważ Twój zimowy jadłospis wciąż może być pełen wartości odżywczych pochodzących właśnie z warzyw. Wystarczy kilka miesięcy wcześniej przygotować odpowiednie przetwory, które zamknięte w słoikach kryją smak i zdrowie lata.

czytaj całość »
Jaka jest najlepsza dieta na zimę? 0

Druga połowa roku wielu osobom kojarzy się z nieprzyjemną pogodą, krótkim dniem, a do tego złym samopoczuciem i osłabioną odpornością.

Czy wiesz, że to, co znajduje się na Twoim talerzu, może mieć niezwykle istotny wpływ na to, jak będziesz się czuć w sezonie jesienno-zimowym? Przeczytaj ten artykuł i dowiedz się, jaka jest najlepsza dieta na zimę.

czytaj całość »
Dlaczego warto jeść orzechy? 0

Jedna z tych grup produktów spożywczych, która zasługuje na znacznie większą popularność. Niedoceniane orzechy to prawdziwy koncentrat antyoksydantów i cennych składników odżywczych. Dlatego warto włączyć orzechy do codziennej diety?

Poznajmy różne rodzaje orzechów i ich charakterystyczne właściwości. Wszystko o orzechach — cennym i uniwersalnym produkcie spożywczym

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium