FIT OR SWEET
Kategorie
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Mąka bananowa — właściwości i użycie 0

Chociaż rzadko dostępna w stacjonarnych sklepach, a jednak naprawdę warta uwagi — mąka bananowa jest naprawdę ciekawym, zdrowym i smacznym produktem, który może być bardziej wartościową alternatywą dla wykorzystania zwykłej mąki pszennej.

Sprawdźmy, skąd pochodzi mąka bananowa, jakie ma właściwości i jak używać ją w codziennej kuchni!

czytaj całość »
Płatki gryczane — jak zrobić i jakie mają właściwości? 0

Nie od dzisiaj wiadomo, że pełnoziarniste produkty zbożowe powinny stanowić element dobrze zbilansowanej diety. Zastanawiając się nad konkretnym jedzeniem, które możemy zaliczyć właśnie do tej grupy, większości z nas od razu nasuwa się pełnoziarniste pieczywo, razowy makaron, czy bardzo popularne płatki owsiane. Jednak to tylko nieliczne produkty, za którymi stoi cała gama innych, o naprawdę bardzo imponujących właściwościach zdrowotnych.

W tym artykule pod lupę bierzemy mniej popularny produkt pełnoziarnisty, który, choć często pomijany w codziennym jadłospisie, charakteryzuje się bardzo wysoką wartością odżywczą. Przyjrzyjmy się bliżej płatkom gryczanym. Czytaj uważnie, aby dowiedzieć się, jak wykorzystać je w diecie.

czytaj całość »
Kto powinien sięgać po produkty bezglutenowe? 0

Czy wiesz, że celiakia dotyka około 1% populacji, a nietolerancja glutenu może występować u kolejnych 4-6% osób? Produkty bezglutenowe są wszędzie – od sklepów, aż po restauracje. Jednak czy to oznacza, że wszyscy powinniśmy stosować dietę bez glutenu?

Jeśli zastanawiasz się, czy wykluczenie glutenu z codziennej diety to coś dla Ciebie — dobrze trafiłeś! W tym artykule rozwiejemy wszelkie wątpliwości i pokażemy, dla kogo dieta bezglutenowa to więcej niż tylko modny trend i w rzeczywistości konieczność zdrowotna.

czytaj całość »
Po jakie napoje roślinne warto sięgnąć? 0

Czy zastanawiałeś się kiedyś, skąd bierze się rosnąca popularność napojów roślinnych? Czy napoje te rzeczywiście są tak zdrowe, jak się nam wydaje? I dlaczego mleko "migdałowe" czasem ma w składzie więcej soi niż migdałów?

W tym artykule przyjrzymy się bliżej różnorodności napojów roślinnych, ich właściwościom odżywczym i korzyściom zdrowotnym.

czytaj całość »
Czym jest i jak wykorzystać mak niebieski? 0

Niebieski mak jest cennym składnikiem kuchni, który od dawna cieszy się popularnością ze względu na swoje wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze. Te małe, niepozorne nasionka wyróżniają się swoim niezwykłym niebieskim kolorem, który przyciąga uwagę i nadaje charakterystycznego wyglądu potrawom. Jednak poza swoim estetycznym wyglądem, niebieski mak jest także bogaty w składniki odżywcze i posiada liczne prozdrowotne właściwości, które czynią go niezwykle wartościowym dodatkiem do naszej diety.

W tym artykule dowiesz się więcej o wartościach odżywczych niebieskiego maku, jego korzyściach dla zdrowia, sposobach wykorzystania w kuchni oraz najlepszych praktykach przechowywania. Czytaj uważnie!

czytaj całość »
Czerwona soczewica — czym jest, jakie są jej właściwości i jak ją jeść? 0

Soczewica jest jedną z pięciu głównych roślin strączkowych produkowanych na świecie, a jej roczna produkcja wynosi około 4,5 miliona ton. Przy takiej ilości, trudno, żeby nie znalazła się w Twojej kuchni. A jednak wiele osób wciąż nie docenia tego wartościowego produktu. Czerwona soczewica jest doskonałym źródłem białka, a przy tym zawiera mało tłuszczu, a odpowiednio przygotowana cechuje się wyrazistym orzechowym aromatem. Ponadto to dostarcza szereg składników mineralnych, a także wiele wartościowych składników bioaktywnych. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć ją do codziennej diety!

czytaj całość »
Jedzenie przetworzone — co tracisz, jedząc gotowe jedzenie? 0

W dzisiejszych czasach wysokoprzetworzone produkty spożywcze są powszechnie obecne na sklepowych półkach. Wraz z postępem technologii, producenci żywności stosują coraz to nowsze metody obróbki żywności w celu modyfikacji właściwości jedzenia. Czy jest się czego obawiać?

W tym artykule dowiesz się, co tak naprawdę stoi za pojęciem „żywności przetworzonej”, po co przetwarza się żywność i czy żywność przetworzona może być niebezpieczna dla zdrowia. Czytaj uważnie!

czytaj całość »
Właściwości mąki migdałowej 0

Mąka migdałowa to nic innego jak zmielone migdały, które są pełne cennych składników odżywczych. Mąka z migdałów znajduje zastosowanie w kulinariach, a przede wszystkim w  przygotowaniu zdrowszych alternatyw deserów. Jakie są właściwości mąki migdałowej, gdzie kupić mąkę migdałową? Odpowiedzi na pytania znajdziesz w poniższym artykule.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium