AMAZAKE JAGLANE BEZGLUTENOWE BIO 370 g - TERRASANA
Opis
SKŁADNIKI
woda, proso*, koji* (ryż*, Aspergillus oryzae), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Amazake jaglane - japoński fermentowany słodki deser jaglany o wszechstronnym zastosowaniu. Może być stosowany również jako naturalny słodzik. Idealny dodatek do puddingów, budyni, smoothies, a także do smarowania naleśników, herbatników, wafli lub ciast.
Powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego prosa przy pomocy szczepu koji (Aspergillus oryzae) przez ok. 6 - 10 h. Zaskakująco intensywna słodycz powstaje przez rozkład złożonej skrobii zboża przez liczne enzymy trawienne koji na łatwo przyswajalne i lekkostrawne naturalne cukry proste. To sprawia, że Amazake jest wyjątkowo słodkie i wyjątkowo lekkie zarazem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 528 kJ/125 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- budyń: zawartość słoika (370 g) rozpuścić w 350 ml wody, napoju sojowego lub soku owocowego. Intensywność słodkiego smaku można regulować ilością wody - dla mniej słodkiego smaku dolać więcej wody, dla bardziej słodszego zmniejszyć ilość wody.
- napój: zawartość słoika (370 g) rozpuścić w 525 ml wody.
UWAGA
Deser można zagęścić odrobiną skrobi kuzu czy mąki kukurydzianej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Dodatkowe informacje o produkcie
BIO | TAK |
Wegetariański | TAK |
Wegański | TAK |
Bez glutenu | TAK |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.