FIT OR SWEET

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Kod produktu: 5900038001046 [19039360]
Ocena: 0
Producent: Celiko
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: Do 2 dni roboczych
Dostawa: Darmowa wysyłka od 239 zł sprawdź formy dostawy
Cena: 4,35 zł 4.35
ilość szt.
Zyskasz 12 pkt. lojalnościowych! [?] Dodaj do ulubionych
Wegetariański Wegański Bez glutenu
Do 3% zniżki brakuje Ci
Do darmowej dostawy z Orlen Paczką brakuje Ci:
Bezpieczne płatności kartą, przelewami, BLIK
Pakujemy EKO
Walczymy z marnotrawieniem żywności z Too Good To Go

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5900038001046
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Dodatkowe informacje o produkcie

Wegetariański TAK
Wegański TAK
Bez glutenu TAK

Koszty dostawy Darmowa wysyłka od 239 zł

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Produkty powiązane

CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO
Producent: Celiko
Cena: 1,07 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium