FIT OR SWEET

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO
  • promocja
  • nowość
Kod produktu: 5900038001206 [19677573]
Ocena: 0
Producent: Celiko
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: Do 2 dni roboczych
Dostawa: Darmowa wysyłka od 239 zł sprawdź formy dostawy
Cena: 7,28 zł 7,58 zł 7.28
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 7,00 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskasz 21 pkt. lojalnościowych! [?] Dodaj do ulubionych
Wegetariański Wegański Bez glutenu
Do 3% zniżki brakuje Ci
Do darmowej dostawy z Orlen Paczką brakuje Ci:
Bezpieczne płatności kartą, przelewami, BLIK
Pakujemy EKO
Walczymy z marnotrawieniem żywności z Too Good To Go

Opis

SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku ciast korzennych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Ciasto marchewkowe z kremem
Przygotować do ciasta
- 1 opakowanie koncentratu ciasta
- 2 jaja
- 130 ml oleju
- 50 ml wody/mleka
- 300 g marchewki startej na dużych oczkach

Przygotować do kremu
- 400 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie ciasta:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, MLEKO i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut, dodać marchewkę i wymieszać łopatką lub łyżką
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm. Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piec ok. 60 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce.

Wykonanie kremu:
- Śmietankę kremówkę zmiksować z mascarpone na gęsty krem. Dodać przesiany cukier puder i delikatnie wymieszać
- Ciasto przeciąć, warstwy posmarować kremem i złożyć.


**** Ciasto z jabłkami i orzechami
Przygotować do ciasta z jabłkiem i orzechami
- 1 opakowanie koncentratu ciasta
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 50 ml wody/mleka
- 500 g jabłka pokrojonego w kostkę (10 x 10 mm)
- 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut. Dodać jabłka, ORZECHY i wymieszać
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm
- Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piec ok. 60 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1540 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5900038001206
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
Producent - nazwa i adres: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Dodatkowe informacje o produkcie

Wegetariański TAK
Wegański TAK
Bez glutenu TAK

Koszty dostawy Darmowa wysyłka od 239 zł

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium