FIT OR SWEET

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KRUCHEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Kod produktu: 5900038001039 [19039359]
Ocena: 0
Producent: Celiko
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: Do 2 dni roboczych
Dostawa: Darmowa wysyłka od 239 zł sprawdź formy dostawy
Cena: 3,73 zł 3.73
ilość szt.
Zyskasz 9 pkt. lojalnościowych! [?] Dodaj do ulubionych
Wegetariański Wegański Bez glutenu
Do 3% zniżki brakuje Ci
Do darmowej dostawy z Orlen Paczką brakuje Ci:
Bezpieczne płatności kartą, przelewami, BLIK
Pakujemy EKO
Walczymy z marnotrawieniem żywności z Too Good To Go

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

OPIS
Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasteczka:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
- 2 żółtka
- 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki)
- bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę".
- Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
- Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm
- Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć)
- Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
- Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 15 minut.

Ciasto kruche z owocami:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
- 60 g masła
- 1 jajo
- 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko
- 2 łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.
Wykonanie:
- Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać małymi porcjami)
- 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę
- Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym.
- Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
- Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
- Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1515 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 26 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,7 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5900038001039
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Dodatkowe informacje o produkcie

Wegetariański TAK
Wegański TAK
Bez glutenu TAK

Koszty dostawy Darmowa wysyłka od 239 zł

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Produkty powiązane

CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO
Producent: Celiko
Cena: 1,07 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium