FIT OR SWEET

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

Kod produktu: 5900038001121 [19039346]
Ocena: 0
Producent: Celiko
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: Do 2 dni roboczych
Dostawa: Darmowa wysyłka od 239 zł sprawdź formy dostawy
Cena: 9,92 zł 9.92
ilość szt.
Zyskasz 27 pkt. lojalnościowych! [?] Dodaj do ulubionych
Wegetariański Wegański Bez glutenu
Do 3% zniżki brakuje Ci
Do darmowej dostawy z Orlen Paczką brakuje Ci:
Bezpieczne płatności kartą, przelewami, BLIK
Pakujemy EKO
Walczymy z marnotrawieniem żywności z Too Good To Go

Opis

SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku bezglutenowych muffinów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny klasyczne:
Składniki:
- 1 opakowanie konentratu ciasta 280 g
- 2 JAJA
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minut.
Wykonanie:
Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min.
- Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
- Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami ,bakaliami, czekoladą itp.

Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko
Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
- Całość wyrabiać mikserem przez ok. 3 min.
- Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.
- Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st. C. piekarnika i piec przez 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g GOTOWEGO WYROBU
Wartość energetyczna: 1655 kJ / 396 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 47,5 g
w tym cukry: 21,5 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,69 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5900038001121
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Dodatkowe informacje o produkcie

Wegetariański TAK
Wegański TAK
Bez glutenu TAK

Koszty dostawy Darmowa wysyłka od 239 zł

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Produkty powiązane

CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO
Producent: Celiko
Cena: 1,07 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium