
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Kasza jęczmienna to doskonałe urozmaicenie diety: możesz zastąpić nią ziemniaki, ryż oraz inne kasze. Świetnie sprawdza się w zupach i jako dodatek do sosów. Na polskich stołach królują różne rodzaje: kasza jęczmienna perłowa, łamana czy pęczak.

Kasza jęczmienna w wersji bio
Ziarna jęczmienia możesz spożywać na kilka sposobów. Kasza jęczmienna pęczak (z pełnych ziaren) jest najmniej przetworzona. Świetnie smakuje z daniami głównymi, podawana na sypko, zwłaszcza z sosami. Do zup (np. słynnego krupniku) pasuje kasza jęczmienna wiejska lub łamana. Pamiętaj, żeby nie dodawać jej zbyt wcześnie, chyba że zależy Ci na rozgotowaniu jęczmienia i zagęszczeniu zupy.
Korzystny wpływ tej kaszy na zdrowie zawdzięczamy dużej zawartości witamin i minerałów. Ze względu na zawartość glutenu nie mogą jej jeść osoby chore na celiakię, a grube kasze odradzane są osobom z podrażnionym układem pokarmowym.
Jako sklep internetowy FitorSweet dostarczamy sprawdzone produkty z certyfikatami ekologicznymi, dzięki czemu możesz swobodnie zadbać o siebie i swoją rodzinę. Kasza jęczmienna na obiad to szybki sposób na uniknięcie kulinarnej nudy.