Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Kasza jęczmienna to doskonałe urozmaicenie diety: możesz zastąpić nią ziemniaki, ryż oraz inne kasze. Świetnie sprawdza się w zupach i jako dodatek do sosów. Na polskich stołach królują różne rodzaje: kasza jęczmienna perłowa, łamana czy pęczak.
Kasza jęczmienna w wersji bio
Ziarna jęczmienia możesz spożywać na kilka sposobów. Kasza jęczmienna pęczak (z pełnych ziaren) jest najmniej przetworzona. Świetnie smakuje z daniami głównymi, podawana na sypko, zwłaszcza z sosami. Do zup (np. słynnego krupniku) pasuje kasza jęczmienna wiejska lub łamana. Pamiętaj, żeby nie dodawać jej zbyt wcześnie, chyba że zależy Ci na rozgotowaniu jęczmienia i zagęszczeniu zupy.
Korzystny wpływ tej kaszy na zdrowie zawdzięczamy dużej zawartości witamin i minerałów. Ze względu na zawartość glutenu nie mogą jej jeść osoby chore na celiakię, a grube kasze odradzane są osobom z podrażnionym układem pokarmowym.
Jako sklep internetowy FitorSweet dostarczamy sprawdzone produkty z certyfikatami ekologicznymi, dzięki czemu możesz swobodnie zadbać o siebie i swoją rodzinę. Kasza jęczmienna na obiad to szybki sposób na uniknięcie kulinarnej nudy.