
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Fasola jest jedną z najbardziej cenionych roślin strączkowych! Nasyci cię na długo, dostarczy białka i wielu witamin. Dodatkowo przechowasz ją przez długi czas, nie martwiąc się o zepsucie. W ofercie fitorsweet.pl znajdziesz różne odmiany fasoli: adzuki, białą, czarną, czerwoną, mung i pino. Sprawdź, jakie mają właściwości i ile korzyści przyniesie ci włączenie ich do diety!
Fasola — świetna na każdej diecie!
Dzięki dużej zawartości białka to warzywo świetnie się sprawdzi u osób ograniczających mięso. Podczas wyłączania z diety produktów odzwierzęcych należy zwrócić szczególną uwagę na to, by w ciągu dnia dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość białka. Ten składnik odżywczy jest bardzo istotny dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu! Bierze udział w wielu procesach, m.in wchodzi w skład przeciwciał, odpowiedzialnych za obronę organizmu przed wirusami i bakteriami. Białko wspiera też budowę tkanki mięśniowej i uczestniczy w procesach regeneracyjnych (zadbaj o jego odpowiednią ilość, jeżeli uprawiasz jakiś sport!).
Fasola to też świetny wybór dla osób, którym zależy na schudnięciu. Zawiera ok. 264 kcal/ 100 g. Podczas gotowania zwiększa swoją objętość dwukrotnie, więc stugramowa porcja będzie miała dużą objętość (najesz się także oczami!). Dodatkowo dzięki zawartości białka i błonnika nasyci cię na długo.
Fasola biała, czarna czy mung? Którą odmianę wybrać?
Wszystkie rodzaje fasoli są bogate w witaminy (m.in. A,D,E, B,) oraz składniki mineralne (m.in. cynk, magnez, selen, żelazo). Zawierają też sporą ilość antyoksydantów, spowalniających starzenie się skóry i zapobiegają chorobom układu krążenia.
Różne odmiany fasoli różnią się od siebie smakiem. Biała jest bardzo łagodna, czarna delikatnie ostra, adzuki ma orzechowy posmak (sprawdzi się do słodkich dań!). Wszystkie wykorzystasz do sałatek, past kanapkowych, kotlecików, zup i gulaszy. Przejrzyj ofertę naszego sklepu Fitorsweet i wybierz fasolę, z którą stworzysz pyszne potrawy, bogate w białko!