
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Kto z nas nie jadł tradycyjnej grochówki? Groch to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych, chętnie wykorzystywana w polskiej kuchni. Jest świetnym źródłem białka roślinnego, dostarcza też składniki mineralne, witaminy z grupy B i inne cenne mikroelementy. Duże ilości błonnika pokarmowego dbają o zdrową pracę jelit, obniżają cholesterol, ciśnienie i poziom cukru we krwi.
Ekologiczny groch suchy - całe ziarna i połówki
W okresie letnim dużą popularnością cieszy się groszek zielony, a w pozostałej części roku warto wprowadzić do diety suchy groch. Nadaje się do przechowywania w niemal każdym miejscu, zachowując cenne wartości odżywcze. Groszek jest też stosunkowo tani.
Na bazie grochu można ugotować nie tylko grochówkę (mięsną lub bezmięsną), ale także szereg innych dań. Doskonale uzupełni potrawę jednogarnkową lub warzywa na patelnię. Wykorzystasz ją w zupach, pasztetach i pastach.
W sklepie FitorSweet znajdziesz groch i inne ziarna roślin strączkowych w najzdrowszej, ekologicznej wersji. Nasze produkty pochodzą z certyfikowanych upraw rolnych.