Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Soja to podstawa w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, choć pojawia się również na stołach osób mięsożernych. Odgrywa ważną rolę w kuchni azjatyckiej. Jest ceniona przede wszystkim za wysoką zawartość białka, ale także za inne wartości odżywcze oraz ciekawy smak. W sklepie FitorSweet znajdziesz zarówno suche ziarna soi, jak i granulaty pozwalające na szybkie przyrządzanie dań.
Soja i granulat sojowy w Twojej kuchni
Soja to roślina strączkowa, z którą postępuje się podobnie, jak z innymi, np. fasolą czy ciecierzycą. Aby ją przygotować, warto namoczyć ją na noc, a następnego dnia przepłukać i ugotować do miękkości. Świetnie skomponuje się z różnymi daniami jednogarnkowymi, zupami, potrawami warzywnymi i sałatkami. Może też zostać rozdrobniona, aby uzupełnić pasztet, pastę lub kotlety.
Granulat sojowy to odtłuszczona mąka sojowa poddana procesowi ekstruzji. Aby był gotowy do spożycia, wystarczy zalać go wrzątkiem i poczekać kilka minut. To dobra alternatywa dla osób lubiących szybkie gotowanie.