
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Soja to podstawa w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, choć pojawia się również na stołach osób mięsożernych. Odgrywa ważną rolę w kuchni azjatyckiej. Jest ceniona przede wszystkim za wysoką zawartość białka, ale także za inne wartości odżywcze oraz ciekawy smak. W sklepie FitorSweet znajdziesz zarówno suche ziarna soi, jak i granulaty pozwalające na szybkie przyrządzanie dań.
Soja i granulat sojowy w Twojej kuchni
Soja to roślina strączkowa, z którą postępuje się podobnie, jak z innymi, np. fasolą czy ciecierzycą. Aby ją przygotować, warto namoczyć ją na noc, a następnego dnia przepłukać i ugotować do miękkości. Świetnie skomponuje się z różnymi daniami jednogarnkowymi, zupami, potrawami warzywnymi i sałatkami. Może też zostać rozdrobniona, aby uzupełnić pasztet, pastę lub kotlety.
Granulat sojowy to odtłuszczona mąka sojowa poddana procesowi ekstruzji. Aby był gotowy do spożycia, wystarczy zalać go wrzątkiem i poczekać kilka minut. To dobra alternatywa dla osób lubiących szybkie gotowanie.