
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Czym jest Acerola i gdzie rośnie?
Acerola to mały, podobny do wiśni owoc, który rośnie w rejonie Karaibów. Jego nazwa pochodzi od słowa „acalouca”, co oznacza „mała wiśnia”.
Acerola to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł witaminy C. Owoc ten bogaty jest także w cenne polifenole i karotenoidy, dzięki czemu doskonale wspomaga naturalną odporność organizmu i zapewnia skuteczne neutralizowanie wolnych rodników. Takie właściwości aceroli czynią z niej niezwykle zdrowy owoc.

Aceorla jest doskonałym źródłem witaminy C i przeciwutleniaczy.
Acerola nie bez powodu określana jest jako bio superfood. Ta super żywność obfituje w związki aktywne - już trzy małe owoce aceroli pokrywają dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Skoncentrowaną moc aceroli można poznać dzięki takim produktom jak acerola w proszku czy sok. Liofilizowana acerola w proszku to doskonały dodatek smakowy i odżywczy do jogurtów, deserów czy owsianek. Z kolei sok z aceroli NFC, tabletki czy kapsułki z acerolą mogą być stosowane jako produkty wzbogacające dietę w cenne antyoksydanty.
Jakie są korzyści zdrowotne aceroli?
Ekologiczna acerola i pozyskane z niej produkty wysokiej jakości mogą być spożywane przez każdego, kto chce kompleksowo zadbać o zdrowie. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, acerola może spowalniać procesy starzenia, spowolnić rozwój schorzeń cywilizacyjnych, wzmocnić odporność. W ofercie naszego sklepu znaleźć można preparaty na bazie aceroli najwyższej jakości, wolne od zbędnych, syntetycznych dodatków.