Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Czym jest Acerola i gdzie rośnie?
Acerola to mały, podobny do wiśni owoc, który rośnie w rejonie Karaibów. Jego nazwa pochodzi od słowa „acalouca”, co oznacza „mała wiśnia”.
Acerola to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł witaminy C. Owoc ten bogaty jest także w cenne polifenole i karotenoidy, dzięki czemu doskonale wspomaga naturalną odporność organizmu i zapewnia skuteczne neutralizowanie wolnych rodników. Takie właściwości aceroli czynią z niej niezwykle zdrowy owoc.
Aceorla jest doskonałym źródłem witaminy C i przeciwutleniaczy.
Acerola nie bez powodu określana jest jako bio superfood. Ta super żywność obfituje w związki aktywne - już trzy małe owoce aceroli pokrywają dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Skoncentrowaną moc aceroli można poznać dzięki takim produktom jak acerola w proszku czy sok. Liofilizowana acerola w proszku to doskonały dodatek smakowy i odżywczy do jogurtów, deserów czy owsianek. Z kolei sok z aceroli NFC, tabletki czy kapsułki z acerolą mogą być stosowane jako produkty wzbogacające dietę w cenne antyoksydanty.
Jakie są korzyści zdrowotne aceroli?
Ekologiczna acerola i pozyskane z niej produkty wysokiej jakości mogą być spożywane przez każdego, kto chce kompleksowo zadbać o zdrowie. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, acerola może spowalniać procesy starzenia, spowolnić rozwój schorzeń cywilizacyjnych, wzmocnić odporność. W ofercie naszego sklepu znaleźć można preparaty na bazie aceroli najwyższej jakości, wolne od zbędnych, syntetycznych dodatków.