Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Nauka stojąca za potęgą Camu Camu.
Camu camu to mały, okrągły owoc pochodzący z Amazonii. Jest używany przez rdzennych mieszkańców od wieków. Wartości odżywcze camu camu są imponujące. Dostarcza więcej witaminy C niż pomarańcza i więcej żelaza niż liście szpinaku. Korzyści z jedzenia Camu camu jest wiele. Reguluje poziom cukru we krwi i poprawia trawienie, co może pomóc w schudnięciu, jeśli jesteś na diecie.
Korzyści zdrowotne owocu Camu Camu.
Owoc camu camu to mała, czerwona jagoda, która rośnie na drzewie camu camu, które pochodzi z amazońskiego lasu deszczowego. Jest używany od wieków przez rdzenne plemiona w Peru jako naturalne źródło witaminy C. Owoc zawiera wysoki poziom witaminy C i przeciwutleniaczy, które pomagają w gojeniu się ran, podnoszeniu odporności i łagodzeniu stanów zapalnych. Zawiera również wapń, żelazo i potas.
Najlepszym sposobem na spożycie camu camu jest wyciskanie soku z innymi owocami lub warzywami lub wmieszanie sproszkowanego camu camu w koktajle.