Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Cudowna chlorella i jej rola w odtruwaniu organizmu.
Chlorella rodzaj jednokomórkowych, słodkowodnych zielonych alg bogatych w składniki odżywcze. Zawiera chlorofil i ma zdolność rośnięcia w środowiskach ubogich w składniki odżywcze. Występuje na całym świecie, ale najczęściej uprawia się ją w Azji. Chlorella jest stosowana od dziesięcioleci jako suplement diety i jest szeroko znana jako superfood. Chlorella występuje w wielu różnych postaciach, takich jak tabletki, proszki i napoje.
Niesamowite korzyści zdrowotne chlorelli!
Chlorella to alga, która od wieków była używana jako pokarm w Japonii. Jest bogata w proteiny, witaminy, minerały i inne składniki odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Chlorella ma wiele korzyści zdrowotnych. Stwierdzono, że jest skuteczna w leczeniu wysokiego ciśnienia krwi, cukrzycy, astmy a nawet raka. Pomaga również usuwać metale ciężkie, które mogą być szkodliwe dla człowieka. Jest to roślina o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych. Zawiera chlorofil oraz witaminy B1, B2 i C, które są niezbędne dla zdrowej skóry.
Chlorella jest doskonałym źródłem żelaza, cynku i kwasu foliowego. Jest także bogatym źródłem purynowego kwasu rybonukleinowego, który pomaga w utrzymaniu zdrowych komórek krwi. Zawiera w sobie również dużą ilość przeciwutleniaczy. Chlorella jest uważana za dobre źródło selenu, który okazał się korzystny dla zdrowia mózgu.
Chlorella nie ma żadnych skutków ubocznych, o ile nie zażywasz jej zbyt dużo lub nie jesz zbyt długo. Zalecana maksymalna dawka to 2 łyżeczki dziennie lub 10 gramów dziennie.
Jak smakuje chlorella? Fuj czy nie?
Chlorella może mieć nieprzyjemny zapach i smak, który wielu ludzi uważa za zniechęcający. W celu zwalczenia nieprzyjemnego zapachu i smaku chlorelli można zastosować różne metody. Jedną z opcji jest po prostu dodanie większej ilości owoców lub warzyw do soku w celu zamaskowania smaku. Inną opcją jest zwiększenie ilości dodawanej wody, aby rozcieńczyć chlorellę i zmniejszyć jej działanie.
Najlepiej spożywać je w postaci tabletek, aby szybko je połknąć. Możesz również wsypać łyżeczkę do szejka proteinowego lub soku owocowego co nie powinno zepsuć smaku a podbije tylko wartości odżywcze.