
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Cudowna chlorella i jej rola w odtruwaniu organizmu.
Chlorella rodzaj jednokomórkowych, słodkowodnych zielonych alg bogatych w składniki odżywcze. Zawiera chlorofil i ma zdolność rośnięcia w środowiskach ubogich w składniki odżywcze. Występuje na całym świecie, ale najczęściej uprawia się ją w Azji. Chlorella jest stosowana od dziesięcioleci jako suplement diety i jest szeroko znana jako superfood. Chlorella występuje w wielu różnych postaciach, takich jak tabletki, proszki i napoje.



Niesamowite korzyści zdrowotne chlorelli!
Chlorella to alga, która od wieków była używana jako pokarm w Japonii. Jest bogata w proteiny, witaminy, minerały i inne składniki odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Chlorella ma wiele korzyści zdrowotnych. Stwierdzono, że jest skuteczna w leczeniu wysokiego ciśnienia krwi, cukrzycy, astmy a nawet raka. Pomaga również usuwać metale ciężkie, które mogą być szkodliwe dla człowieka. Jest to roślina o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych. Zawiera chlorofil oraz witaminy B1, B2 i C, które są niezbędne dla zdrowej skóry.
Chlorella jest doskonałym źródłem żelaza, cynku i kwasu foliowego. Jest także bogatym źródłem purynowego kwasu rybonukleinowego, który pomaga w utrzymaniu zdrowych komórek krwi. Zawiera w sobie również dużą ilość przeciwutleniaczy. Chlorella jest uważana za dobre źródło selenu, który okazał się korzystny dla zdrowia mózgu.
Chlorella nie ma żadnych skutków ubocznych, o ile nie zażywasz jej zbyt dużo lub nie jesz zbyt długo. Zalecana maksymalna dawka to 2 łyżeczki dziennie lub 10 gramów dziennie.
Jak smakuje chlorella? Fuj czy nie?
Chlorella może mieć nieprzyjemny zapach i smak, który wielu ludzi uważa za zniechęcający. W celu zwalczenia nieprzyjemnego zapachu i smaku chlorelli można zastosować różne metody. Jedną z opcji jest po prostu dodanie większej ilości owoców lub warzyw do soku w celu zamaskowania smaku. Inną opcją jest zwiększenie ilości dodawanej wody, aby rozcieńczyć chlorellę i zmniejszyć jej działanie.
Najlepiej spożywać je w postaci tabletek, aby szybko je połknąć. Możesz również wsypać łyżeczkę do szejka proteinowego lub soku owocowego co nie powinno zepsuć smaku a podbije tylko wartości odżywcze.