Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Jagoda Goji- dlaczego jest „super jedzeniem” przyszłości?
Jagody Goji to rodzaj owoców uprawianych od wieków w rejonach Himalajów. Są również spożywane w Chinach, Japonii i Korei, a często jako superfood wśród świata zachodniego. Owoc ten jest podstawą diety mieszkańców Tybetu, gdzie jest uprawiany od wieków. Jednak owoc ten dopiero zaczyna zdobywać popularność w Ameryce Północnej i Europie. Fioletowo-czarny kolor jagód goji pochodzi z antocyjanów, związków przeciwutleniających, które zapewniają wiele zdrowia. Uważa się, że jest korzystny w przypadku wielu różnych dolegliwości, w tym problemów z oczami, chorób serca, raka, cukrzycy, utraty wagi i innych.
Czym są jagody Goji i jakie są ich magiczne zalety?
Jagody Goji często nazywane są „Królową Jagód”, ponieważ są używane w tradycyjnej medycynie chińskiej już od ponad 2000 lat. Jagody Goji zapewniają wiele korzyści zdrowotnych, w tym wzmacniają odporność i poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci. Są bogate w przeciwutleniacze, składniki odżywcze, które wspomagają naturalną obronę organizmu przed wolnymi rodnikami powodującymi choroby. Dzięki dużej dawce przeciwutleniaczy mają właściwości przeciwstarzeniowe.
Czym są jagody acai i jak mogą pomóc w odchudzaniu?
Natomiast Jagody acai pochodzą z lasów deszczowych Amazonii i od wieków były używane przez rdzenne plemiona jako źródło pożywienia i lekarstwa. Jagoda acai to maleńki owoc ciemnofioletowy o lekko cierpkim smaku. Jagoda ma zewnętrzną powłokę, którą należy usunąć przed spożyciem. Jagoda acai jest bogata w przeciwutleniacze, które pomagają chronić przed wolnymi rodnikami, które powodują uszkodzenia i choroby komórek.
Sok z Acai powstaje przez zmiażdżenie jagód acai na miazgę, a następnie przecedzenie go przez gazę lub inny materiał filtrujący w celu usunięcia nasion, skórki, łodyg. Z naszej oferty polecamy https://fitorsweet.pl/Soki,-syropy-i-napoje/Soki/Soki-owocowe/Z-acai/Sok-z-acai-nfc-BIO-500-ml---Bio-Planet. Sok ze 100% owoców acai z ekologicznych upraw. Pomoże zachować zdrowie i zwalczy skutecznie stany zapalne w organizmie.