OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD
Opis
olej rzepakowy* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3760 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5902693122401
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA BIO FOOD SP. Z O.O. ZAKŁAD PRODUKCYJNY CIECHOCIN, CIECHOCIN 32, 87-408 CIECHOCIN
TARGI BIO PLANET 2024: TARGI BIO PLANET
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
Dodatkowe informacje o produkcie
Min. termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj producenta | Polska |
BIO | TAK |
Wegetariański | TAK |
Wegański | TAK |
Bez glutenu | TAK |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.