
Producent
Pochodzenie składników
-
Polska
-
Albania
-
Argentyna
-
Armenia
-
Australia
-
Austria
-
Belgia
-
Boliwia
-
Brazylia
-
Bułgaria
-
Burkina Faso
-
Chiny
-
Chorwacja
-
Dania
-
Egipt
-
Ekwador
-
Etiopia
-
Filipiny
-
Finlandia
-
Francja
-
Ghana
-
Grecja
-
Gwatemala
-
Hiszpania
-
Holandia
-
Honduras
-
Indie
-
Indonezja
-
Iran
-
Irlandia
-
Izrael
-
Japonia
-
Kambodża
-
Kanada
-
Kazachstan
-
Kenia
-
Kolumbia
-
Kongo
-
Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
-
Litwa
-
Łotwa
-
Madagaskar
-
Mali
-
Maroko
-
Meksyk
-
Mołdawia
-
Niemcy
-
Nikaragua
-
Nowa Zelandia
-
Pakistan
-
Panama
-
Paragwaj
-
Peru
-
Portugalia
-
Republika Czeska
-
Republika Południowej Afryki
-
Rolnictwo spoza UE
-
Rolnictwo UE
-
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
-
Rosja
-
Rumunia
-
Samoa
-
Słowacja
-
Sri Lanka
-
Stany Zjednoczone Ameryki
-
Tajlandia
-
Tanzania
-
Togo
-
Tunezja
-
Turcja
-
Uganda
-
Ukraina
-
Uzbekistan
-
Węgry
-
Wietnam
-
Włochy
-
Estonia
-
Gruzja
Kraj producenta
BIO
Od lat cenimy drożdże za możliwość przyrządzania pysznych wypieków, ale także za zawartość szeregu witamin z grupy B oraz minerałów, m.in. potasu. Wykorzystujemy drożdże suszone i świeże. Pochodnym produktem są zdezaktywowane płatki, które również są wartościowe, ale nie fermentują w ludzkim organizmie. Dzięki temu nie powodują dolegliwości żołądkowych.


Jak możesz wykorzystać płatki drożdżowe w proszku?
Płatki drożdżowe nieaktywne są coraz popularniejsze, nie tylko ze względu na swoje właściwości, ale i na smak. Świetnie sprawdzają się jako urozmaicenie diety wegańskiej i wegetariańskiej, ponieważ dodają potrawom smaku przypominającego ser. Można wykorzystywać je jako przyprawę do rozmaitych dań obiadowych, np. makaronów, kotletów, zapiekanek i farszów. Wzbogacą i zagęszczą sos lub zupę. Nadają się też jako posypka do ziemniaków, pizzy czy smażonych i grillowanych warzyw.
Warto pamiętać, że płatki to nie suche drożdże - nie nadają się do wypieków. Mogą być spożywane bez obróbki termicznej.