Producent
Pochodzenie składników
- Polska
- Albania
- Argentyna
- Armenia
- Australia
- Austria
- Belgia
- Boliwia
- Brazylia
- Bułgaria
- Burkina Faso
- Chiny
- Chorwacja
- Dania
- Egipt
- Ekwador
- Etiopia
- Filipiny
- Finlandia
- Francja
- Ghana
- Grecja
- Gwatemala
- Hiszpania
- Holandia
- Honduras
- Indie
- Indonezja
- Iran
- Irlandia
- Izrael
- Japonia
- Kambodża
- Kanada
- Kazachstan
- Kenia
- Kolumbia
- Kongo
- Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
- Litwa
- Łotwa
- Madagaskar
- Mali
- Maroko
- Meksyk
- Mołdawia
- Niemcy
- Nikaragua
- Nowa Zelandia
- Pakistan
- Panama
- Paragwaj
- Peru
- Portugalia
- Republika Czeska
- Republika Południowej Afryki
- Rolnictwo spoza UE
- Rolnictwo UE
- Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
- Rosja
- Rumunia
- Samoa
- Słowacja
- Sri Lanka
- Stany Zjednoczone Ameryki
- Tajlandia
- Tanzania
- Togo
- Tunezja
- Turcja
- Uganda
- Ukraina
- Uzbekistan
- Węgry
- Wietnam
- Włochy
- Estonia
- Gruzja
Kraj producenta
BIO
Od lat cenimy drożdże za możliwość przyrządzania pysznych wypieków, ale także za zawartość szeregu witamin z grupy B oraz minerałów, m.in. potasu. Wykorzystujemy drożdże suszone i świeże. Pochodnym produktem są zdezaktywowane płatki, które również są wartościowe, ale nie fermentują w ludzkim organizmie. Dzięki temu nie powodują dolegliwości żołądkowych.
Jak możesz wykorzystać płatki drożdżowe w proszku?
Płatki drożdżowe nieaktywne są coraz popularniejsze, nie tylko ze względu na swoje właściwości, ale i na smak. Świetnie sprawdzają się jako urozmaicenie diety wegańskiej i wegetariańskiej, ponieważ dodają potrawom smaku przypominającego ser. Można wykorzystywać je jako przyprawę do rozmaitych dań obiadowych, np. makaronów, kotletów, zapiekanek i farszów. Wzbogacą i zagęszczą sos lub zupę. Nadają się też jako posypka do ziemniaków, pizzy czy smażonych i grillowanych warzyw.
Warto pamiętać, że płatki to nie suche drożdże - nie nadają się do wypieków. Mogą być spożywane bez obróbki termicznej.